Onmisbare keukenitems

Net uit huis gegaan en je hebt keukengerei nodig? Of wil je graag leren koken? Of juist méér koken? In deze blog lees je welk keukengerei je absoluut moet hebben.

Servies

We trappen de lijst af met keuken servies. Onder keuken servies verstaan wij borden, glazen, bekers, bestek etc. Je moet namelijk wel iets hebben waar je je net gekookte gerechten van af kunt eten (borden) en mee kan eten (bestek). Tegenwoordig is keuken servies is bijna alle vormen en maten te verkrijgen. Je kunt je eigen servies helemaal zelf samenstellen, maar je kunt ook gaan voor en kant-en-klare keuken servies pakketten.

Pannen

Wie wil koken heeft natuurlijk pannen nodig. De meeste gerechten worden namelijk klaargemaakt met behulp van pannen. Wist je dat er veel verschillende soorten pannen zijn? Van snelkookpannen tot aan braadpannen en van roestvrijstalen pannen tot aan gietijzeren pannen. Zorg er dus voor dat je een mooie complete pannenset hebt. Er zijn een aantal pannen die hierin niet mogen ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een kookpan, koekenpan en een steelpan.

Daarnaast kun je je pannen collectie uitbreiden met onder andere een braadpan, wokpan, sauteerpan, grillpan, gietijzeren pan, roestvrij stalen pan, snelkookpan en nog meer.

Keukenmessen

Een set keukenmessen mag ook niet ontbreken. Hoe wil je namelijk anders je vlees, groente of brood snijden? Net als bij pannen zijn er veel verschillende soorten keukenmessen, maar er zijn een paar die je sowieso moet hebben. De messen die je sowieso moet hebben zijn onder andere een vleesmes, een groentemes, een broodmes en een schilmesje.

Tip! Neem meerdere vleesmessen, want je mag na het snijden van kip hetzelfde mes niet gebruiken om een ander stuk vlees te snijden in verband met de kans op kruisbesmetting. Snij je groenten daarom ook niet met je net gebruikte vleesmes. Heb je maar één vlees mes? Maak deze dan tussendoor heel goed schoon.

Snijplank

Nu je een goed stel keukenmessen hebt, moet je natuurlijk ook nog iets hebben waarop je kunt snijden. Het is zonde om dit gewoon op het aanrecht te doen. Maak daarom gebruik van een snijplank. Tegenwoordig zijn snijplanken in veel verschillende vormen en maten te verkrijgen. Daarnaast worden snijplanken van verschillende materialen gemaakt. Ga je voor een houten of toch voor een kunststoffen snijplank?

Tip! Gebruik je de snijplank voor verschillende doeleinden, zoals vlees en groenten? Maak deze dan net als de messen goed schoon om kruisbesmetting tegen te gaan.

Magnetron, oven of combimagnetron

Een magnetron, oven of een combimagnetron mag absoluut niet ontbreken. Er zijn namelijk talloze lekkere maaltijden die gemaakt kunnen worden met behulp van een magnetron, oven of een combimagnetron. Daarnaast is een magnetron, oven of een combimagnetron ook hartstikke handig om simpel en snel een kant-en-klare maaltijd op te warmen.

Keuze is reuze

Naast de bovenstaande producten zijn er natuurlijk nog talloze andere producten die je kunnen helpen in de keuken. Denk bijvoorbeeld maar aan theedoeken, ovenschalen, spatels, vergieten en nog veel meer.